Cunoaștem cu toții beneficiile extraordinare ale uleiului de măsline asupra sănătății noastre interne și externe. Uleiul de măsline reduce colesterolul și scade tensiunea arterială, previne accidentele vasculare cerebrale și întărește sistemul imunitar. El are însă și utilizări cosmetice din cele mai bune, fiind un remediu naturist pentru îngrijirea pielii și părului.
Ulei de Măsline Pentru Păr și Față
1) Ulei de măsline pentru piele
Piele uscată. Uleiul de măsline are o eficiență maximă în hidratare a pielii. Persoanele cu pielea uscată, care se decojește, pot folosi uleiul de măsline sub formă de masaj, nu doar pentru față, ci pentru întregul corp. Pielea uscată de pe coate și genunchi trebuie masată mai des, pentru a menține o umiditatea bună pe perioadă mai lungă a acestor zone ale corpului.
Ulei de măsline pentru față. Se amestecă un gălbenuș de oul cu miere și ulei de măsline și se aplică pe față. Se lasă să acționeze 10-15 minute, apoi se spală cu apă călduță. Acest lucru va ajuta la recăpătarea umidității necesare pentru o piele catifelată, dar și la eliminarea impurității și curățarea tenului.
Piele iritată. Uleiul de măsline conține antioxidanți și grăsimi bune care ajută la eliminarea radicalilor liberi și vindecarea pielii. Persoanele cu pielea iritată sau arsă de soare pot unge zona afectată cu puțin ulei de măsline. Acest ulei este benefic inclusiv pentru pielea grasă.
Vergeturi. O altă preocupare cosmetică majoră pentru femei sunt vergeturile. Prin masarea cu acest ulei se poate îmbunătăți elasticitatea pielii. Proprietățile regeneratoare ale uleiului de măsline ajută la vindecarea vergeturilor și prevenirea formării de noi vergeturi.
Buze crăpate, riduri. Uleiul de măsline poate înlocui cu succes balsamul de buze și cremele anti-rid și anti-cearcăne pentru ochi. Se aplică pe buze și sub ochi. Câteva picături de ulei de măsline aplicate pe buze și sub ochi, lăsate să acționeze peste noapte pot aduce o ameliorare vizibilă în doar câteva zile.
Uleiul de măsline este de asemenea bun pentru unghii, deoarece le întărește și le face mai rezistente la rupere. Uleiul de măsline se poate aplica și pe călcâiele crăpate.
2) Ulei de măsline pentru păr
Persoanele afectate de mătreață și descuamarea scalpului pot folosi ulei de măsline ca tratament naturiste. Se aplică la rădăcina părului și se masează pielea cu vârful degetelor, folosind mișcări circulare, apoi se întinde pe păr pentru a-i reda strălucirea pierdută.
Uleiul de măsline se aplică o dată pe săptămână, se lasă să acționeze 30 de minute, după care se spală. Persoanele cu părul electrizat sau cu vârfurile despicate pot folosi de asemenea ulei de măsline ușor încălzit. Uleiul de măsline fiert sau încălzit la temperaturi prea mari își pierde proprietățile terapeutice. Se poate folosi și în combinație cu ou, pentru mai mult volum și strălucire.
Există diferite varietăți de ulei de măsline disponibile, însă uleiul de măsline extravirgin este cel mai bun.
sursa: lataifas.ro