După o lungă perioadă în care au fost izolaţi în centrele de plasament şi mulţi nu au reuşit să ţină pasul cu şcoala online, copiii din centrele de plasament au nevoie să rămână conectaţi la educaţie. Programul educaţional Ajungem MARI lansează un nou apel la voluntariat online în sprijinul copiii instituţionalizaţi, în special pentru pregătire şcolară şi pentru examene. În judeţul Bacău căutăm voluntari pentru 30 de copii şi adolescenţi din centrele de plasament şi complexul familial de căsuţe din Bacău.
„Cei mai mulţi copii instituţionalizaţi au mult de recuperat pe plan şcolar şi nu au încredere în forţele lor, că pot reuşi în viaţă sau trece un examen dificil. Căutăm oameni calzi, răbdători şi consecvenţi, care să le fie alături săptămânal şi să îi ajute cu zâmbetul pe buze, prin metode interactive, să înveţe şi să prindă curaj” – Ana Cristache, coordonator naţional Ajungem MARI
„Dă-ţi pasiunea mai departe!” este unul dintre proiectele permanente derulate în cadrul programului educaţional Ajungem MARI încă din anul 2014. Pentru protejarea copiilor, anul acesta activităţile educative se vor desfăşura online. Modulul de voluntariat durează 7 luni. Fiecare voluntar va lucra cu maximum 3 copii, într-o şedinţa săptămânala de o oră şi jumătate. Sunt aşteptaţi voluntari din orice domeniu, motivaţi să îi sprijine pe copii.
Voluntarii îi vor ajuta pe copii să scrie corect şi să socotească, să recupereze informaţiile pe care nu le-au înţeles la şcoală sau să se pregătească pentru examene (Evaluare Naţională sau Bacalaureat). De asemenea, ei pot susţine ateliere online de cultură generală sau dezvoltare personală şi pot deveni mentori pentru tinerii care se pregătesc pentru o viaţă independentă.
Voluntarii selectaţi vor participa la training-uri online despre lucrul cu copiii instituţionalizaţi, iar consilierii educaţionali îi vor sprijini pe parcurs să găsească metodele de predare atractive pentru copii.
Termenul limită pentru înscriere este 18 octombrie. Înscrierea se face prin completarea unui formular online pe website-ul https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/ unde se găsesc şi toate detaliile despre voluntariat.
Proiectul se desfăşoară în Bucureşti şi 24 de judeţe – Arad, Argeş, Bacău, Brăila, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiş, Vrancea.
Pentru implicarea voluntarilor, programul Ajungem MARI a fost premiat la Gala Societăţii civile 2020 la două categorii. Proiectul Ajungem MARI şi Responsabili, a primit premiul I pentru cursurile de educaţie pentru sănătate, financiară, civică şi TIC, adaptate pentru copiii institutionalizaţi şi susţinute de voluntari pentru peste 800 de copii. Proiectul „Dă-ţi pasiunea mai departe!” a câştigat premiul III la categoria Programe pentru sprijinul oferit copiilor de-a lungul anilor de către cei peste 7000 de voluntari implicaţi până în prezent.
______________________________________________________
Programul educaţional Ajungem Mari – Asociaţia Lindenfeld
Asociaţia Lindenfeld este o organizaţie non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societăţii.
Ajungem MARI este singurul program al Asociaţiei Lindenfeld şi susţine educaţia a peste 2.500 de copii din centre de plasament şi medii defavorizate din Bucureşti şi 24 de judeţe prin mai multe proiecte, cel mai important fiind cel de pregatire şcolară într-un mod interactiv alături de peste 1.600 de voluntari. Alte proiecte includ cursuri vocaţionale, ieşiri recreative şi educative, excursii, tabere, logopedie, psihoterapie, educaţie financiară, civică şi pentru sănătate, cursuri de calificare, consiliere vocaţională şi vizite de orientare profesională, toate cu rolul de a le da copiilor încredere în ei şi a le forma abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi.
Website: www.ajungemmari.ro
E-mail: office@ajungemmari.ro
Noutăţi şi poveşti ale voluntarilor de la activităţile cu copiii: https://www.facebook.com/ajungemmari/ | Ajungem Mari Bacau .