Uleiul de semințe de in este un ingredient extraordinar pentru soluționarea celor mai teribile probleme ale părului. Beneficiile sale vizează în special mătreața, căderea, deshidratarea și stagnarea creșterii părului. Se poate consuma ca atare, la mâncăruri (este un înlocuitor excelent pentru uleiul de pește), ca supliment, sau se poate aplica local, direct pe păr.
Ulei de Seminţe de In Pentru Păr
Uleiul de semințe de in este recomandat în tratamentele cosmetice pentru păr datorită conținutului nutritiv: acizi grași, minerale și vitamine. Acesta conține acizi grași Omega-3, care ajută la menținerea sănătății părului și pielii. Aceștia sunt o hrană sănătoasă pentru foliculii de păr.
• Stimulează creșterea părului • Combat apariția mătreții • Previn inflamațiile • Luptă împotriva căderii părului
Vitamina E din uleiul de semințe de in s-a dovedit a fi benefic pentru pielea capului, pentru vârfurile afectate și pentru rădăcina părului. De altfel, persoanele care au probleme cu părul (păr iscat, care se rupe, cade și este lipsit de strălucire) sunt suspecte de o lipsă mare de acizi grași Omega-3.
Studiile arată că un consum regulat de suplimente de ulei de semințe de in poate ajuta la reducerea mătreții. Se recomandă urmarea unui tratament de 6 săptămâni pentru efecte vizibile, la sfatul unui medic specialist. Suplimentele cu semințe de in se pot găsi la farmaciile nautriste sub formă de capsule lichide. Se ia de regulă câte un gram dimineața și unul seara, în timpul meselor.
Cel mai bine este însă să se aplice uleiul de semințe de in extern, pe păr. Se pot prepara în acest sens anumite măști sau tratamente naturiste la domiciliu.
Se udă părul cu apă caldă și se stoarce pentru a elimina excesul de apă. Se ung palmele cu puțin ulei de semințe de in și se întinde pe toată suprafața scalpului și apoi pe lungimea părului.
Cu un pieptăn, se descurcă firele și se distribuie uniform uleiul. Pentru a lăsa uleiul să acționeze, se acoperă capul cu un prosop cald timp de 15-20 de minute. La final, se spală părul cu un șampon natural de preferabil. În timpul spălării, este bine să se maseze pielea capului și firele de păr, pentru a îndepărta complet uleiul.
Uleiul de semințe de in are un efect hidratant excelent. De aceea nu mai este nevoie să se folosească balsam după spălare.
În cazul în care nu aveți timp pentru a aplica acest tratament, se pot folosi câteva picături de ulei de semințe de in la spălare, adăugându-le în șamponul obișnuit. Cel mai bine este însă să se lase uleiul să pătrundă în firul de păr, așa cum spune tratamentul de mai sus.
Uleiul de semințe de in se păstrează la frigider, și nu la loc călduros. Cel mai bun este cel presat la rece.
sursa: lataifas.ro