Deși nu există un aliment-minune care ne poate ajuta să scăpăm de surplusul ponderal, unele alimente pot fi folosite ca adjuvante în curele de slăbire.
Acestea ajută metabolismul și arderea caloriilor. Cei de la „Heal With Food” au alcătuit un top al alimentelor care pot optimiza procesul de ardere a grăsimii abdominale.
20 de alimente care ajuta la arderea grasimii abdominale
Aceste alimente sunt în mare parte de origine vegetală. Toate pot fi incluse în dieta zilnică.
Toate legumele cu frunze verzi sunt utile în curele de slăbire. Salata romană este un tip de salată originară din Roma, de unde și numele.
Se găsește și la noi în hypermarketuri. Frunzele sunt mai lungi decât la salata noastră, mai robuste și implicit mai crocante.
Nervurile sale conțin o sevă amăruie.
Pe lângă faptul că este delicioasă, salata romană este foarte săracă în calorii.
70 de grame conține doar 13,3 kilocalorii și 2,7 g de carbohidrați.
Oferă în schimb vitamine (A, C, K), beta-caroten, acid folic, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, mangan și crom.
Cromul este elementul care ajută la pierderea grăsimii corporale și menținerea masei musculare. Acesta mărește activitatea insulinei.
Efectul este mult mai mare dacă dieta hipocalorică este însoțită de exerciții fizice.
Frunzele salatelor verzi trebuie spălate cu atenție, deoarece acestea sunt predispuse la contaminarea cu E. Coli.
Hidratarea este esențială, nu numai în dietele de slăbit. Apa ajută la buna funcționare a rinichilor și a ficatului organele cele mai importante pentru detoxifiere.
Ficatul ajută la eliminarea grăsimii stocate în corp.
Pentru a optimiza arderile calorice, experții ne sfătuiesc să consumăm apă rece sau să folosim cuburi de gheață.
Asta deoarece organismul va folosi mai multă energie pentru a o încălzi.
Prin urmare, va arde mai multe calorii.
Dacă veți consuma 2 litri de apă rece pe zi, veți arde circa 70 de calorii în plus.
Apa cu lamaie si gheata
Lămâia și grepfrutul sunt citricele cele mai bune pentru slăbit. Știința confirmă eficiența grepfrutului.
Un studiu din 2004 a arătat că ½ grepfrut consumat înaintea unei mese, ajută la pierderea în greutate.
Este indicat să mâncați fructul întreg, nu doar sucul.
Nutriționiștii recomandă ardeiul iute în dieta celor care vor să slăbească. Asta deoarece intensifică arderile metabolice.
Ardeii iuți conțin capsaicină, un compus care mărește termogeneza (producția de căldură) și implicit rata de ardere a grăsimilor și carbohidraților.
Mai mult decât atât, capsaicina crește rata metabolică în stare de repaos cu 25 de procente. Cel mai mare efect apare la circa 1 1 ½ ore după consum și durează până la 3 ore.
Această substanță reduce apetitul și aportul de calorii după mese.
Un studiu a arătat că persoanele care au băut suc de roșii cu pulbere de chili au consumat cu 16% mai puține calorii decât cei care au primit suc de roșii simplu.
Ardeii iuți se pot adăuga în salate și sosuri.
Citește și Dușmanii metabolismului și alimente care ajută la arderea caloriilor
Ghimbirul ajută în diverse probleme de sănătate. Ameliorează simptomele de răceală și tulburările de circație.
Este totodată un adjuvant în curele de slăbire datorită faptului că scade pofta de mâncare și stimulează activitatea metabolismului.
Un studiu pe animale a arătat că rădăcina de ghimbir a crescut metabolismul cu 20%.
Ajută la scăderea în greutate și prin faptul că îmbunătățește sensibilitatea la insulină.
Foarte multe persoane care au ales să mănânce sănătos consumă ovăz la micul-dejun. Această cereală este bogată în fibre și crește rapid sațietatea.
Un bol cu terci de ovăz la masa de dimineață va reduce numărul de calorii consumate pe parcursul zilei.
Pe lângă fibre, ovăzul conține și proteine, care contribuie la senzația de sațietate, precum și vitamine din grupul B și minerale.
Deși nu este un aliment, ci mai curând un aromatizant, scorțișoara ajută la micșorarea taliei la persoanele cu rezistență la insulină.
Această mirodenie ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.
Este suficientă jumătate d elinguriță pe zi pentru îmbunătățirea răspunsului la insulină.
Aceste fructe au pectină, un tip de fibră care reduce absorbția grăsimii în celule.
Pectina mărește senzația de sațietate și o prelungește, contribuind astfel la reducerea cantității de mâncare consumată într-o zi.
Merele sunt bogate în apă și sărace în calorii.
Aceste semințe sunt benefice în tulburările digestive și sindromul premenstrual.
Conțin galactomanna o polizaharidă care se umflă în stomac și dă senzația de săturare.
Semințele de schinduf se macină și se adaugă în diverse preparate culinare. Sau se consumă sub formă de ceai.
La fel ca ovăzul, ouăle sunt sățioase și pot fi consumate la micul-dejun. Conține proteine, fier, iod, zinc și vitamine importante, precum A, D, B12 și E.
Servite dimineața, ouăle pot reduce cu 400 de calorii numărul aportul acestora din ziua respectivă.
Deși este un fruct gras, acesta poate ajuta la reducere grăsimii abdominale.
Potrivit studiilor, avocado conține acid oleic, un tip de acid gras care se găsește și în uleiul de măsline.
Acesta diminuează apetitul și mărește senzația de sațietate.
În plus, avocado este considerat unul din cele mai hrănitoare alimente din lume.
Hrișca este o sămânță cu aspect de cereală. 100 de grame de hrișcă au 92 de calorii și multe proteine bogate în aminoacizi.
Aceștia sunt importanți pentru masa musculară.
Deși nu este un aliment pe care îl asociem cu pierderea în greutate, fasolea este foarte potrivită în curele de slăbire.
Este săracă în calorii și grăsimi și bogată în fibre și proteine.
Studiile au arătat că fasolea albă inhibă absorbția carbohidraților la nivel intestinal.
Peștele nu trebuie să lipsească din alimentația celor care vor să slăbească.
O conservă de ton în suc propriu are 33 de grame de proteine.
Alimentele bogate în proteine determină organismul să folosească mai multe calorii pentru a digera proteinele.
Totodată, tonul conține vitamine B.
Ciupercile sunt hipocalorice și merită consumate mai des. Nu au deloc grăsimi.
În schimb, oferă vitamina C și vitamine din complexul B.
Pe lângă efectele sale fortifiante generale, antimicrobiene, cardiovasculare și anticancerigene, usturoiul previne creșterea în greutate.
Un studiu pe șobolani hrăniți cu o dietă bogată în zahăr a arătat că animalele care au primit usturoi au luat mai puțin în greutate.
Se presupune că usturoiul ajută metabolismul și favorizează descompunerea depozitelor de grăsime din corp.
Bogat în compuși antioxidanți și detoxifianți, broccoli ajută la reducerea grăsimii corporale.
Este sărac în calorii și grăsimi (sub 1%). Are un indice glicemic scăzut. Conține cantități bune de vitamina C și calciu.
Sunt ideali ca gustare în curele de slăbire deoarece nu aduc un aport mare de calorii. Sunt dulci, gustoși și bogați în două tipuri de vitamine care ajută la eliminarea excesului ponderal: vitamina C și vitamine B.
Citește și Ardeiul gras stimulează metabolismul și arderea grăsimilor
Acest produs alimentar are un indice glicemic mic și previne acumularea de grăsime în corp.
Studiile au arătat că oțetul încetinește rata de digerare a amidonului și mărește sațietatea după masă.
Iată un ceai pe care ar trebui să îl consumi zilnic dacă vrei să slăbești. Studiile au demonstrat că planta de ceai verde conține multe catechine substanțe care ajută la arderea grăsimii corporale.
Un studiu pe 132 de persoane supraponderale a arătat că o băutură cu 39 mg de cafeină și un adaos de 625 mg de catechine a produs o scădere mai pronunțată a grăsimii corporale decât la cei care au consumat doar o băutură cofeinizată, fără catechine.
Participanții care au ingerat catechinele din ceaiul verde au avut de asemenea o pierdere mai mare a grăsimii abdominale subcutanate.
În plus, ceaiul verde este una din cele mai abundente surse de antioxidanți. Conține de asemenea compuși cu activitate antivirală.
Citește și 3-4 căni de ceai verde ajută la arderea caloriilor și reducerea grăsimii abdominale
Surse articol:
1. Heal with Food, 29 Foods that help burn abdominal fat: https://www.healwithfood.org/abdominalfat/foods.php 2. Katherine Marengo, Jon Johnson, What are the health benefits of romaine lettuce? Medical News Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/319725
sursa: lataifas.ro