Pierderea în greutate poate fi realizată doar printr-un regim alimentar hipocaloric și mișcare fizică.
Însă unele alimente și plante pot facilita acest efort prin proprietățile lor diuretice, depurative și laxative.
Fasolea verde te ajuta sa slabesti: Ryo Chijiiwa
Un aliment care poate avea efecte bune în curele de slăbire în perioada verii este fasolea verde.
Fasolea în general este indicată în dietele de slăbit datorită faptului că dă sațietate și o menține.
Totodată, ajută la reglarea poftei de mâncare, fiind în mod deosebit benefică persoanelor care au diabet.
Consumul de fasole favorizează scăderea concentrației de colesterol și a zahărului din sânge.
Citește și Sucul de fasole verde ajută în reumatism, gută, pietre la rinichi
Păstăile de fasole verde sunt de altfel incluse în ceaiurile anti-diabet și anti-obezitate.
Are efecte diuretice, depurative, tonice hepatice, tonice pancreatice și tonice cardiace.
Alți autori menționează proprietățile sale laxative, reconstituante, tonice nervoase și antiinfecțioase.
Este recomandată în calculii renali, colici renale, litiază renală, reumatism, gută, ascită, artrită, diabet, edeme.
Potrivit Departamentului de Agricultură din Statele Unite, o porție de fasole verde crudă are doar 31 de calorii și 0,22 g de grăsimi.
Aceeași porție oferă în schimb 2,7 g de fibre.
Este o sursă bună de minerale potasiu, calciu, magneziu, fosfor.
Fasolea verde tânără poate fi consumată crudă. Datorită texturii sale crocante, poate înlocui roințăielile bogate în calorii și carbohidrați din comerț.
Citește și Păstăile de fasole extraordinare pentru slăbit (dr. Michael Murray)
O altă opțiune este să o folosiți la ciorbe. Ciorbele sunt bogate în apă, dar satură repede, fără multe calorii.
Fasolea verde opărită și călită poate fi o garnitură bună pentru mesele cu carne slabă sau pește.
Pentru scăderea în greutate, cea mai bună formă de administrare a tecilor de fasole este ceaiul.
Vă prezentăm o rețetă de slăbit cu fasole verde recomandată de o cititoare a revistei „Formula As”, pe nume Gabriela.
Citește și Fasole verde cu sos gustos rețetă de post
Ingrediente
Mod de preparare
Puneți fasolea verde într-o cratiță. Adăugați apa și aduceți la punctul de fierbere.
Când începe să clocotească, dați focul la mic și fierbeți planta un sfert de oră.
Mod de administrare
Ceaiul de fasole verde obținut după rețeta de mai sus se bea pe parcursul unei zile.
Este un ceai plăcut. Puteți pune în el suc de lămâie.
Pentru rezultate vizibile, este indicat să urmați această cură minim 30 de zile.
Tecile de fasole verde se pot găsi la magazinele naturiste, uscate gata pentru ceai.
Însă dacă stați la casă și aveți în grădină, le puteți culege și usca singuri.
În paralel cu această cură, doamna Gabriela a mai folosit un remediu, anume sucurile de citrice.
Citește și Rețete pentru slăbit cu legume și verdețuri care topesc grăsimea
Se alege o zi din săptămână în care se ține post, doar cu suc.
Se amestecă sucul de la 3 lămâi, 7 grepfruturi sau 12 portocale.
Cantitatea de suc concentrat rezultată trebuie să fie de 1 litru.
Înainte de administrare, se diluează cu 1 litru de apă plată.
În ziua în care beți acest suc, nu trebuie să mai mâncați nimic.
Cura se face o zi pe săptămână, timp de 3 săptămâni la rând.
Surse articol:
1. Gabriela, Două Metode Care Nu Dau Greș, Formula As: http://arhiva.formula-as.ro/2019/1358/clubul-dietelor-de-slabit-46/doua-metode-care-nu-dau-gres-24977 2. Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu, Fasolea, Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe, Editura Fiat Lux, București, pp. 112-113 3. Constantin Milică, Camelia Roman, Daniela Troia, Fasolea, Alimentația Rațională Pentru o Viață Sănătoasă, Editura Doxologia, 2017, pp. 51-52 4. Lisa Maloney, Claudia Thompson, How to Lose Weight by Eating Green Beans, Live Strong: https://www.livestrong.com/article/343932-how-to-lose-weight-by-eating-green-beans/ 5. Liviu Gheorghe, Tudor Ilie, Mihai Minoiu, Călin Ianța, Fasole, Vindecare și Purificare Prin Alimentație și Post, Vol, II, Editura Kamala, Brașov, 2000, p. 191
sursa: lataifas.ro