Turmericul este unul din cei mai puternici agenți antiinflamatori naturali. A fost comparat în studii cu antiinflamatoarele de sinteză și în unele cazuri s-a dovedit chiar superior.
Cei de la „Herba Zest” ne propun siropul de turmeric pentru inflamații un mod inedit de a consuma această plantă în scop terapeutic.
Sirop de turmeric pentru inflamatii: Jigsawstocker www.freepik.com
O recenzie publicată în anul 2017 în jurnalul „Foods” a arătat că turmericul are numeroase beneficii, care se datorează compusului său activ „curcumina”.
Aceasta funcționează prin mecanisme antioxidante și antiinflamatoare.
Potrivit studiilor, curcumina ajută la controlul stresului oxidativ și a bolilor inflamatorii. Este utilă în:
Recenzia de mai sus a arătat că turmericul are efecte benefice inclusiv la persoanele sănătoase. Studiile au arătat că, în doze mici, curcumina:
Citește și Poate turmericul să reducă inflamați și durerile? Ce spune știința
Cercetătorii au descoperit că stresul oxidativ și inflamația se află la baza multor boli cronice, precum:
Inflamația este implicată inclusiv în afecțiunile neurologice, precum Alzheimer, Parkinson, scleroza multiplă sau epilepsia.
Curcumina poate combate dezvoltarea acestor boli prin faptul că suprimă inflamația, prin diverse mecanisme.
Citește și Turmericul reduce durerile articulare în artrita psoriazică
Beneficiile turmericului pot fi obținute numai dacă acesta este administrat împreună cu un agent care îi crește biodisponibilitatea, adică ajută la absorbția lui în corp. Piperina este un astfel de agent, care se găsește în piperul negru.
Și grăsimile cresc capacitatea organismului de a asimila curcumina. Astfel, turmericul poate fi asociat cu avocado, pește, nuci sau un ulei sănătos.
Ingrediente
Mod de preparare
Turnați 1 litru de apă într-o cratiță. Adăugați pulberea de turmeric și puneți vasul pe foc.
Din momentul în care apa începe să clocotească, lăsați turmericul să fiarbă 10 minute.
Turnați ceaiul obținut într-un borcan. Puneți capacul și lăsați la infuzat peste noapte, sau 10 ore.
După trecerea perioadei de infuzare, puneți ceaiul de turmeric înapoi în cratiță. Adăugați restul de apă (2 litri) și fierbeți din nou 30 de minute, până când lichidul scade la jumătate.
Adăugați siropul de arțar și amestecați. Lăsați preparatul la foc mic timp de 20 minute, sau până se îngroașă. Amestecați din când în când.
Când a căpătat consistența dorită, stingeți focul și turnați siropul de turmeric în sticle mai mici.
Citește și Tinctura de urzică și turmeric ameliorează durerile articulare
Se poate lua câte 1 lingură de sirop, de 3 ori pe zi, sau câte 1 lingură odată la 4 ore.
Siropul de turmeric se ține la frigider. Este indicat să îl consumați în maxim 3 săptămâni, întrucât după aceea își pierde eficiența.
Surse articol:
1. Susan J. Hewlings, and Douglas S. Kalman, Curcumin: A Review of Its’ Effects on Human Health, Foods. 2017 Oct; 6(10): 92: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5664031/2. Herba Zest, Turmeric Syrup for Reducing Inflammation: https://www.herbazest.com/remedies/turmeric-syrup-for-reducing-inflammation3. Barbara Olendzki, Jennifer Chaiken, Using Black Pepper to Enhance the Anti-Inflammatory effects of Turmeric, Center for Applied Nutrition: https://www.umassmed.edu/nutrition/blog/blog-posts/2019/6/using-black-pepper-to-enhance-the-anti-inflammatory-effects-of-turmeric/
sursa: lataifas.ro