Nu intodeauna avem posibilitatea sa ne transpunem fidel toate ideile si preferintele in materie de amenajari interioare, fie pentru ca nu dispunem de spatiul suficient pentru acestea in aparatmentul nostru, fie pentru ca bugetul nu ne permite in totalitate indeplinirea acestor criterii personale.
Dar chiar si in aceste situatii, creativitatea, inventivitatea, precum si cateva reguli simple de respectat vor face sa obtinem in final rezultate spectaculoase, pe care initial nu le credeam posibile. Astfel, in situatia in care dispunem de dimensiuni reduse pentru incaperile apartamentului nostru, este esential sa valorificam la maximum spatiul existent si sa-i dam utilitate sporita, precum si un aspect placut, menit sa ne faca sa revenim acasa de fiecare data cu bucurie si cu certitudinea ca vom avea parte de intimitatea si odihna de care avem nevoie.
Daca in ceea ce priveste livingul, am gasit solutii care sa sporeasca impresia de spatiu mai mare, fara a neglija functionalitatea si decorul potrivit acestei camere, in mare parte, vom putea aplica si in cazul unui dormitor mai mic aceleasi principii. Asa ca, fiind sau nu adeptii stilului minimalist, il vom aborda atat in cazul sufrageriei, cat si in cazul dormitorului, acesta fiind cel mai potrivit pentru a obtine o incapere cu o atmosfera aerisita, confortabila, in care isi vor avea locul doar acele piese de mobilier cu functionalitate maxima, alaturi de cateva decoratiuni alese astfel incat sa nu incarce inutil spatiul disponibil. Pentru dormitoarele de mici dimensiuni, vom opta pentru zugravirea peretilor in nunate deschise, calde, precum alb, crem, bej sau variante deschise de gri, care vor da un plus de luminozitate si vor contribui la marirea vizuala a incaperii.
Este foarte important sa renuntam la acele piese de mobilier fara o utilitate permanenta, pastrand doar strictul necesar, precum patul, cu dimensiuni putin mai mici decat cel dublu clasic, pentru a nu domina toata camera dar prevazut cu suficient spatiu de depozitare si dressing-ul, incapator si care poate fi in nuanta peretelui, aceasta fiind o alta modalitate de a spori vizual spatiul.
Clasicele noptiere din dormitor pot fi inlocuite cu rafturi montate pe perete, astfel incat pardoseala sa fie cat mai putin ocupata. Si pentru ca te incadrezi astfel intr-un stil minimalist, alege dintre mai multe variante de usi de interior cu modele deosebite cele in nuante cat mai deschise sau chiar albe, lucioase, care vor da mai multa luminozitate camerei, asa cum sunt cele de la Kulttur.
Totodata, poti opta si pentru intrarea in apartament la unul din modelele de usi de exterior de la Kulttur, care sa aiba, asemenea celorlalte usi din interiorul locuintei, unul sau cateva elemente comune, care sa dea intregului apartament armonie si o linie comuna in decorare.