Uleiul de măsline și lămâia sunt două super-alimente, iar asocierea lor este una foarte puternică din punct de vedere terapeutic. Uleiul de măsline este foarte bun pentru inimă prin faptul că ajută la menținerea colesterolului sub control, iar lămâia stimulează circulația sângelui și conține un mix nutrițional complet: vitamine, minerale și antioxidanți.
Ulei de Măsline cu Lămâie Rețetă de Preparare Acasă
Infuzarea uleiului de măsline cu lămâie este o modalitate eficientă de a adăuga un plus de savoare mâncărurilor, și de a beneficia de mai multe efecte terapeutice utile pentru sănătate. Uleiul de măsline cu lămâie poate fi folosit ca și condiment sau aromatizant pentru mâncăruri cu orez, paste, cartofi, legume, pește sau carne de pui.
O sticlă de ulei de măsline cu lămâie poate fi de asemenea o idee de cadou minunat pentru o persoană dragă. Acest leac se poate prepara acasă, folosind un recipient curat, o sticlă de ulei de măsline și coajă de lămâie.
1. Cumpără 6 lămâi de la piață sau de la un magazin cu produse organice. Lămâile trebuie să fie coapte pe deplin.
2. Pregătește 3 căni (sau un litru) de ulei de măsline extravirgin. Acesta este cel mai bun, deoarece are un gust ușor și poate fi folosit la orice fel de preparate.
3. Spală lămâile sub jet de apă rece și lasă-le să se usuce pe un prosop de hârtie.
4. Curăță lămâile de coajă în strat subțire, astfel încât să nu rămână bucăți din carnea fructului pe ele. La infuzie se vor folosi doar cojile, fără fructe deloc.
5. Pune cojile de lămâie la uscat cel puțin o oră.
6. Așează cojile de lămâie uscate într-un borcan cu filet care se închide ermetic și toarnă peste ele uleiul de măsline. Dacă prepari uleiul cu lămâie pentru cineva, folosește un borcan sau alt recipient decorativ, pentru a putea fi oferit ca dar.
7. Borcanul cu ulei de măsline și cojile de lămâie se lasă la macerat 2 săptămâni, la loc răcoros și uscat, departe de lumina directă a soarelui.
8. După această perioadă, strecoară uleiul printr-o sită sau tifon. Coaja de lămâie infuzată se aruncă.
9. Uleiul astfel extras se toarnă din nou în borcan și se păstrează în cămara cu alimente.
sursa: lataifas.ro