Fiecare sarcină este unică, fiind necesară o continua adaptare la nevoile specifice ale gravidei și întotdeauna este bine să consulţi medicul ginecolog pentru recomandări personalizate.
La Sanconfind, dacă ai ales medicul cu care vei naşte, deja ai pornit pe un drum sigur şi frumos pentru o naştere în siguranţă. De aici încolo, specialiştii în ginecologie de la Sanconfind te vor purta departe de griji, şi te poţi lăsa liniştită pe mâna lor.
De aceea, medicii şi asistenţii în ginecologie Sanconfind s-au hotărât să îţi ofere posibilitatea de a-ţi urmări sarcina în fiecare trimestru, făcându-ţi lista dinainte, cu ce ai de pregătit, ca să nu stai stresată.
Pregătirea pentru naștere este un proces important pentru tine. Iată câteva sfaturi, precum şi pachetele pe fiecare trimestru, de luat în considerare:
- Informații și educație: Participă la cursuri de pregătire pentru naștere, unde poți învăța despre procesul nașterii, tehnici de respirație și metode de gestionare a durerii cu moaşele sau ginecologii.
- Planul de naștere: Stabilește un plan de naștere care să includă dorințele tale cu privire la naștere, cum ar fi metodele de durere, cine va fi alături de tine și eventualele intervenții pe care le preferi sau nu.
- Îngrijirea prenatală: Continuă să mergi la consultațiile prenatale pentru a te asigura că tu și bebelușul sunteți sănătoși. Discută cu medicul ginecolog despre orice întrebări sau nelămuriri ai avea.
- Pregătirea bagajului: Pregătește o geantă pentru spital care să conțină lucruri esențiale, cum ar fi haine pentru tine, haine pentru bebeluș, produse de igienă, documente medicale și orice altceva consideri necesar.
- Exerciții fizice: Dacă medicul îți dă undă verde, continuă să faci exerciții ușoare, cum ar fi mersul pe jos sau kinetoterapie pentru gravide, pentru a-ți menține sănătatea și energia.
- Nutriție: Menține o dietă echilibrată și sănătoasă, bogată în nutrienți esențiali, pentru a sprijini sănătatea ta și a bebelușului.
- Relaxare și odihnă: Asigură-te că te odihnești suficient și găsești modalități de relaxare, cum ar fi meditația sau băile calde, pentru a reduce stresul.
- Sprijin emoțional: Discută cu partenerul tău despre așteptările și temerile tale. Este important să ai un sistem de sprijin în jurul tău!
In primul trimestru de sarcină ai de făcut mai multe analize de sânge: grup sanguin, RH, pentru a stabili compatibilitatea sarcinii, hemoleucogramă, sideremie, coagulogramă (timp Quick, INR, APTT), glicemie, uree, creatinină, acid uric, TGO, TGP, bilirubină totală, sumar de urină, urocultură, RPR, HIV I si II, Ag HBS, Ac anti VHC, TORCH, dublu test (în săptămâna 10-11, înainte de ecografia morfologică). Acestea sunt analizele de laborator pe care le recomandă ginecologii Sanconfind, dar mai sunt o serie de analize şi cu recoltare în cabinet. Acestea sunt: secreţie vaginală, examen citologic BPN (test screening), cultură col, ureaplasma (cultură +Atb), Mycoplasmă, Chlamydia. Pentru ele vei plăti în totalul pachetului ,şi taxa de recoltare.
In acelaşi pachet de urmărire pentru trimestrul I ai extra investigaţii incluse: ecografie morfologică de trimestru I, ecografie obstetricală, interpretare analize, o consultaţie la psiholog pentru prevenirea depresiei post-partum. In plus specialiştii de la ginecologie îţi vor mai face o ecografie gratuită în momentul recoltării.
Secţia de obstetrică-ginecologie Sanconfind s-a deschis în decembrie 2017 şi a avut până în prezent peste 1500 naşteri fără probleme! Urmăreşte-ne în continuare pentru a afla următoarele informaţii despre pachetele de urmărire sarcină pentru trimestrele II si III.